måndag, oktober 27, 2008


Om någon undrar varför det bloggas så lite i den här delen av världen så beror det på att jag fortfarande är trött. Inte blir det bättre av sådana fadäser att jag igår glömde ställa om väckarklockan till vintertid - den ringde 04.20 i morse! Mannen uppskattade inte att jag väckte honom tjugo minuter för tidigt - och berättade att han försovit sig. Trots det var han snäll nog att upplysa om vad klockan verkligen var. Jag fick somna om, det fick inte Mannen eftersom han ändå skulle upp tio minuter senare. På riktigt!

När jag inte är trött ska en massa "måsten" fixas till. Eller rättare sagt, de borde fixas till, men eftersom jag alltid känner mig trött på grund av tidiga morgnar och för sena kvällar (nä, jag vill inte lägga mig vid sju) känns det som sömnkontot allt
id står på minus och energinivån ligger väl långt ner på skalan. Men jag kämpar på och försöker klara av det viktigaste efter att ha utfodrat familjen och spridit kärlek och glädje kring mig. (Den här sista delen dryper av ironi om ni inte förstod det.)

Så jag läser andras bloggar, stickar lite,
letar efter mönster på Ravelry och handlar ett och annat nysta garn - because I'm worth it! På ett ungefär, alltså. Kanske gör jag en och annan verklig nyttighet också, som att besöka min Mor eller någon annan "gamling", men det är inte särskilt ofta. Mest av allt försöker jag tillåta mig själv att vara som jag är, trött eller ej, med fel och brister men även med förvånansvärt många positiva sidor också. Något som inte varit helt självklart att inse alltid. Jag fortsätter också att stångas med behovet av perfektion. Ett drag jag alls inte är ensam om att kämpa emot. Vi är nog förvånansvärt många är jag rädd.

Stickat, då? Jodå, det har blivit en del sedan i somras. Några bilder är tagna men de flesta är det inte. Men de kommer så småningom. Tills vidare får ni nöja er med enda paret strumpor som blivit till sedan i somras."Green Delight Leyburn Socks"
Pattern: MintyFresh
Yarn:
62 g Drops Fabel, handdyed with Zenit acid dye
Needles: 2,5 mm dpns
Size: European 41
Started: 2008-07-08
Finished: 2008-08-19
Hot or Not: I love 'em! Happy feet in happy socks!


Edit:

Woops, jag glömde! Har ju fått en utmärkelse av Ulricha och även haft den stora turen att vinna en av Helenas fantastiskt vackra sjalnålar. Jag är både stolt och väldigt glad över detta. Sjalnålen är så vacker på bild att man knappast kan tro att den kan vara vackrare i verkligheten. Men det är den! Och den passar så bra till min "Shaped Triangle" och till min "Weaver's Wool Mini" och till "Den Gigabautiska Gröna" och till... ja, den passar nog faktiskt till det mesta.

Utmärkelsen skickar jag inte vidare. Det är stört omöjligt att välja bara några av alla de bloggar som jag regelbundet läser. Har väl runt 120 på bevakning i Bloglines och då har jag ändå lagt band på mig själv för att inte fylla på listan med ännu fler. Bloglines är för övrigt ett ypperligt hjälpmedel som ger besked när en blogg uppdaterats och man slipper hoppa runt till även dem som inte skrivit något nytt.

Det här var faktiskt allt för idag. Ha det så gott och sköt om er!4 kommentarer:

Lyck-Annas sa...

Tack för din härliga kommentar!
Jag lovar, hon skall bli klar.

Läste ditt inlägg och kände igen mig. Visst kan det blir lite för mycket av allt ibland?!
Nu har jag även fått eksem i örongången, undrar om det är av allt prat omkring mig?

Helena sa...

Kul att du gillar den! Det enda sockorna du stickat, visst men de är ju snygga för 10:) par.

Anonym sa...

Hej jag tycker att det är kul att du skriver igen. Du har en trevlig blogg!

Du skrev om "blogline" och jag gick snabbt dit och "signade" in mig, men jag fattar inte hur jag ska få dit min egen blogglista. Jag har upp mot 100 bloggar som jag följer och läser, däremot ingen egen, än ... (kanske)
mvh.
Maria R

Annelie sa...

Maria!

Enklast är att ha två aktiva "fönster" på datorn som du kan hoppa emellan.

Du loggar in på Bloglines och när du kommit in trycker du ctrl + t (samtidigt) och du får då upp ett nytt "fönster" som inte har någon "adress" i huvudet. Jag antar att du har dina favoritbloggar inlagda som "favoriter" och då går du bara in på en av dessa bloggarna i det nya fönstret.

När du fått fram bloggen hoppar du över till Bloglines igen. Under fliken "feeds" organiserar du bloggarna du vill följa men först måste du lägga in några. Klicka på "add" så får du upp en sida i samma fönster där det står "subscribe" på. Hoppa över till andra fönstret och kopiera adressen (tryck ctrl + c) på en av de bloggarna du vill följa.

Tillbaks till Bloglines och klistra in adressen i rutan "Blog or Feed URL:" genom att trycka "ctrl + v". Klicka sen i rutan "Subscribe".

En ny sida kommer upp där det står "Available Feeds". Har får du ofta upp flera rutor att välja på som gäller den blogg du valt. Klicka i den översta som brukar vara den senaste. Scrolla sen neråt och klicka i ännu en ruta det står "subscribe" på.

Taaa daaa! Du har din första blogg inlagd i din prenumerationslista. Sen är det bara att fortsätta med nästa blogg du vill lägga in.

Är det något som jag uttryckt i luddigaste laget får du gärna höra av dig igen och fråga. Som du kanske förstår av min terminologi är jag egentligen en idiot när det gäller datorer.

Lycka till!

/Annelie