tisdag, maj 26, 2009Sonen ska få en tröja. Efter ett egenhändigt hopsnickrat mönster som blir till under vägens gång. Har repat upp och börjat om ett par gånger redan men garnet (från Klippans Yllefabrik) är tåligt och far knappast illa av det. Jag stickar med dubbel tråd på 4,5 mm rundsticka. Slutmålet är en raglantröja med polokrage. Inspirationen är hämtad från fiskartröjornas värld och från början hade jag tänkt mig en "Stornoway" från Alice Starmores "Fishermen's sweaters". Av olika anledningar blev det nu inte så, främst för att det är lite olika nyans på konerna och jag har ingen som helst koll på hur mycket garn som finns på varje kon. Sen gillar jag att det blir lite mer "liv" i det marinblå med de svaga nyansskillnaderna.


Det är samma mönster på både fram- och baksidan. Om ärmarna ska vara annat än slätstickade har jag ännu inte bestämt. Tar hjälp av den här för måtten. Det känns både spännande och kul med ett sånt här projekt. Fortsättning lär följa.

Fountain Pen-sjalen är färdig och ska blockas på söndag. Börjar bli dags eftersom den snart ska flytta hemifrån. Jag har också stickat en Candle Flame-sjal i regnbågsfärgad Kauni. Blev inte alls nöjd med den. Mitt i ett av de röda fälten fattades det lila partiet och nu känns sjalen bara gräll och påträngande. Ska repa upp när jag tål se eländet igen.

Den lååånga följetongen "Lace Ribbon scarf" är klar. Dock oblockad. Suck! Måste hitta ett fungerande förhållningssätt för att få till den där sista "finishen".

Och slutligen kan jag berätta att Dottern är i "franse" som vi säger inom familjen. Fick ett sms i måndagsmorse. "Igår kväll dansade jag på ett bord på en grekisk restaurang med en servitör. Jag har inte längre några som helst gränser. Älskar er!"

Mamma är stolt!
1 kommentar:

Boel sa...

Så fin början på tröjan! Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig. Jag känner igen mig i det där med slutfinishen, att det ska vara så svårt när det är så härligt när man väl är klar.

trevlig helg!
Boel