söndag, augusti 23, 2009Dottern har beställt ett plagg. Det hon provade när vi var i Karlskrona, fast jag ska sticka i två trådar Drops alpaca. I Karlskrona var det silke-alpaca som gällde men det här får bli en lite billigare variant. Bara att hoppas att slutresultatet blir lika fint. Är lite brydd att koftan ska bli sladdrig efter användning men det återstår att se.

I väntan på att mönstret ska bli utskrivet har jag stickat provlapp. Gick från början upp en halv stickstorlek, till 5 mm. Det är ungefär där jag brukar landa och det verkar stämma denna gången också. Längre än till provlappen kom jag inte idag. Ids inte sitta framför datorn för att hålla koll på mönstret. I stället tog jag fram ett ufo för att få fart på det igen. Log Cabin Socks till sonen där jag tövlat till det med flätorna. Det slutade med att jag repade upp två nästan färdiga skaft och började om. Enda sättet att försäkra mig om att stickfastheten blir densamma hela paret ut. Kom inte så långt innan jag fastnade i Australien. Men jag fortsätter en annan dag. Australien krävde nämligen min fulla uppmärksamhet. Ljuvligt värre, får jag säga.

Nu står sängen på tur. Avslutningsvis ännu en provlappsbild. Denna med Dotterns deltagande. Hon fick tandställning insatt i överkäken i fredags och har haft en tuff helg med mycket ont. Men vid fototillfället piggnade hon till och blev lite "busig". Så där rolig som bara hon kan vara. Det verkar gå på rätt håll med mindre smärta och det är klart att tillvaron då känns lite lättare med en gång.

God natt!1 kommentar:

Elli sa...

Ta mig tusan vilka snygga tår!