torsdag, augusti 13, 2009I början av sommaren skar jag mig ganska illa i vänstra långfingret. Kapade av en stor del av fingerblomman och eftersom jag inte kunde hålla min stickning som jag brukade fick jag hitta på något annat att sysselsätta händerna med. Jag började virka!

Tjugo - tjugofem år tillbaks i tiden virkade jag ganska mycket men sen dog det ut och har inte blivit av mer än några enstaka gånger. Efter att jag fick högerhanden opererad för några år sedan har jag heller inte kunnat utan att det gjort för ont trots att jag provat lite då och då. Men i desperat behov av att ha något för händerna gjorde jag nu ett nytt försök. Och det funkar, bara jag inte håller på för länge.

Blev förälskad i hexagoner och har lejt kära Modern att virka en filt till mig i stil med denna i lite grövre garn, vitt och sex - sju färger. Själv nöjer jag mig med ett mindre projekt. Riktigt vad det ska sluta som vet jag inte, det är mer fråga om lust och tålamod för garn finns det gott om. Enda problemet för tillfället är att jag förlagt min virknål och jag har inte skrivit upp vilken storlek jag använt

Ibland blir jag lite trött...


Edit: Jag har hittat den! Man ska bara titta efter ordentligt. Det var 3 mm förresten.1 kommentar:

teresa sa...

Det låter som en otäck fingerolycka.
Men visst är virkning ett härligt substitut för stickning! I perioder mer än ett substitut.
Krya på fingret!