lördag, mars 27, 2010

...

Hur många sjalar kan man egentligen ha innan det blir för många?

"Traveling Woman" som skulle bli den nya pendlingsstickningen är nu färdig, helt obloggad, och utan att ens ha lämnat huset. De gröna bladstrumporna som skulle påbörjats för några dagar sen har börjat bli till först idag. Det är hennes fel, den resande damen, ett enkelt mönster ihop med underbart garn låter gärna annat vänta.

Strumporna ser lovande ut. Bladmönster och färg väcker våren i mig och med tanke på det förhärskande gråväder vi haft hela dagen får man göra vad man kan för att lysa upp den. Man vänjer sig fort vid ljusa dagar och räknar inte riktigt med att påminnas om den långa vinterns mörker redan nu genom en dag fylld av regn.

Men tillbaks till frågan, hur många sjalar är för många? Vet inte riktigt hur många jag stickat hittills och jag använder inte särskilt många men lusten att sticka fler verkar inte avta. Hela tiden kommer nya, vackra mönster och garnlagret innehåller en del trevligheter speciellt lämpade till sjalar. Kanske börjar det i stället bli dags att förflytta sig utanför sin vanliga "comfort zone" och söka sig mot nya mål? Men vill jag egentligen det?
Fantastiska sockgarner från Wollmeise.
Vad för något skulle dessa kunna bli?


1 kommentar:

Ullfull/Anita sa...

Oj, vilken härlig färg!