tisdag, februari 28, 2006

Lite nya bilder

Nu när jag fått någorlunda kläm på hur man fixar till bilder har jag ju en del att hämta in. Men i och med att en bild säger mer än tusen ord så ska jag försöka fatta mig kort, något jag aldrig haft särskilt lätt för.


Inköp från garnaffär, från vänster till höger:
Svarta Fårets Tilda, 50% bomull/50% acryl, färg 025 (inte riktigt rättvisande här). Håller på att bli kofta och mössa i babystorlek. En av vänninorna ska bli mamma igen och eftersom jag själv är fullständigt färdig med
barnafödande längtar jag tills jag får snusa på det lilla livet.
Garnstudios Alpaca, färg 7328 och 7340.

Har börjat tulla lite på det petrolblå när jag gjorde en brosch till dottern. Det gröna blir nog till en sjal till mig själv. Är ganska sugen på det. Visade nystanen för dottern och bad henne känna hur mjukt det var.Hon undrade vad jag ska sticka av det och jag trodde att hon kanske önskade sig något. Berättade då att jag tänkte sticka något till mig själv. "Det är bra. Det behöver du", fick jag som svar. Och där stod hennes mamma och blev alldeles blank i ögonen. Älskade unge, vad hon kan förvåna mig!

Tilda. Bakstycket och vänstra framstycket är nu klara. Stickar storlek sex månader och det går ju så fort när det är så här smått!

Dotterns brosch i Alpackagarn. Har sytt fast några pärlor i översta delen. Eget mönster.


Inköp från Garnshoppen.se. Alpacka i färger, från vänster till höger, nr 100, 2917, 2918 och 2919. Till dessa nyanser passar också den petrolblå jag köpt tidigare. Det är dessa färger jag tror ska bli till Stickas restgarnssjal. Jag bara älskar Alpacka. Det är så mjuk att det nästan blir sensuellt att sticka med det. Funderar på att köpa några nystan till min mamma. Jag tycker att hon behöver sällskap sen pappa dog men hon vill varken skaffa hund eller katt. Men ett par nystan garn äter ju inget bröd. Och så slipper man rasta det.... *ler*

Det blev några nystan Inka också från Garnshoppen.se. I färgerna 01, 02 och 04 (i bakgrunden). Får nog beställa några extra om det ska bli till den där halsduken i vuxenstorlek som jag önskar mig. Synd att jag inte visste det när jag beställde första gången.

Från ännu en garnaffär köpte jag detta. Järbos Raggi i färg 1654. Ska bli till ett par raggsockar. Också till mig. Som jag skämmer bort mig. Och värre blir det!
För de här strumporna är också mina. Eller kanske sparar jag dem till mitt "Sockor man blir glad av"-projekt. Ja, det är arbetsnamnet än så länge.

Dessa är stickade i Regia, färg 4076. Självrandningen väckte både förundran och beundran när jag visade dem på kalaset i helgen. Ja, jag gör så. Egotrippad som jag är. Den där känsliga konstnärssjälen behöver all näring den kan få så då gäller det att passa på när tillfälle ges.


Detta får väl räcka för idag. Mina nya böcker och bilder ur dessa på sånt jag är sugen på kommer senare. Kan ju avsluta med en bild på norra Europas fulaste historia. Det där tovningsprojektet. Nä, det har inte kommit längre än så här. Hoppas verkligen att både färg och tvättmaskin ska göra sitt för att förbättra tillståndet. Eller är det att hoppas på ett mindre underverk? Kan väl kvitta. Vilken förändring som helst måste bli bättre än detta. Mycket nöje!

5 kommentarer:

Visa Lisa sa...

Hej! Du frågade i min blog vad jag hade för garn och stickor i min Birch-sjal. Jag VILLE ju att min Birch skulle bli stor, så jag ökade från 5mm till 6mm stickor. Dessutom stickar jag rätt löst. I mönstret föreslås garnet kidsilk haze från Rowan, men jag valde ett liiite tjockare - ett ull/kidmohair som heter Anny Blatt Fine Kid. Den är inte så svår som den ser ut, men så gillar jag att sticka sån här spets också. Lycka till!

Gita sa...

Härlig blogg du har gjort. Massor av garnmums, det gillar jag. På återseende.

Froding sa...

Sockomani kan man drabbas av, om man kollar in MARKNO i Danmark. Jag har många hundralappar investerade i OPAL-garnet från henne. Jag har flera sockor på lager men fortsätter sticka fler eftersom jag hoppas att det snart går hål på några av de 10 par jag har i omlopp nu...Kul att även du är Aplpackafrälst, det är mitt favoritgarn. Var i Norge i helgen och köpte då "Du store Alpacka" som är dubbelt så dyrt, men är det dubblet så bra är det himmelskt....//Marianne

Stickbloggen sa...

Jag har liakdan sockor men blev besviken opå att garnet blir löst så fort i resåren men snyggt är det!

Undrar snällt om tips om mönster till den fina broschen?

Stickbloggen sa...

P.S Jag ska prova birch-mönstret på Icakuriren i drops alpaca...