fredag, februari 24, 2006

Ännu mer garn

Det kom i ett paket med posten igår. Jag låter nästan förvånad men det är jag inte. Mannen blev det däremot när jag berättade att han köpt födelsedagspresent till mig. Fast jag fyller inte år förrän den 28 mars. Men tiden går ju så fort. Och har jag tur har mannen glömt garnet tills dess så jag kanske får ännu en present....

Jag beställde garnet från garnshoppen.se dagen innan. Förskottsbetalning gäller och h
andlar man för mer än 200:-- slipper man frakt. Snacka om snabb leverans! Enda smolket i glädjebägaren var att de sex röda nystanen alpackagarn som jag beställde var beigevita. Men det var mitt eget fel eftersom jag själv tövlade till det. Fast allt har ju en mening och det beigevita passar bra ihop till de andra tre nystanen som jag beställde i olika turkosa nyanser. Kan alltså försöka mig på restgarnssjalen som Sticka har mönstret till på sin hemsida. Förutom alpackagarn köpte jag Inka-garn i tre olika färgställningar. Kanske blir det en halsduk av två av dem så småningom.

Har snart också samlat på mig så mycket mod och, framförallt, kunskap att jag kan våga ge mig på att sticka efter ett engelskt mönster. Har letat efter översättningar och nu t o m hittat bekräftelse på vad jag trodde att stockinette och garterstitch är. Och den informationen fann jag närmare än jag väntat mig, i boken "Fabulous felted hand-knits" av Jane Davis. Köpte den till bra pris på Tradera för en tid sedan.

Hade jag kunnat skulle jag länkat till de olika ställen nu men det kan jag alltså inte. Om det är någon som läser detta som vet hur man gör så tar jag tacksamt emot alla tips och råd jag kan få. Som jag kanske nämnt tidigare, jag har en vit fläck i hjärnan där allt tekniktjafs borde fastna.

Ska snart göra ett seriöst försök att fixa till min blogg så att den blir, om inte vackrare, så i varje fall mer informativ. Men nu är det kalasförberedelser som gäller. Förresten, var inte curlingdamerna bara grymma igår. Min puls återgick inte till sin normala hastighet förrän flera timmar efter finalen. Det är ungefär så mycket spänning jag klarar av på en kväll. Som mest!

--------------------------------


Har testat att lägga in lite länkar. Lyckas det är det helt och hållet Mias förtjänst!

--------------------------------

Har jag fått hybris om jag försöker mig på bilder också?


Rätstickad sjal i ett högst personligt garn som innehåller mestadels ull. Små färgklickar i ljusblått, orange och gult. Passar bra eftersom det är en present till Astrid som är en fantastisk konstnär, inspirerande lärare och underbart färgstark person.

När jag stickat färdigt sjalen tyckte jag att något fattades så jag virkade en avslutning i nederkanten och även en brosch att fästa ihop sjalen med. Det blommönstrade bandet är bara för att hålla ihop härli
gheten med.


Ska försöka dra igång ett konst- projekt som handlar om sockor att bli glad åt. Bonussonen ska hjälpa mig göra en hemsida så småningom. Mer berättar jag senare. Men jag älskar färg. Oftast ska det vara dämpat och diskret men några gånger får det också vara fullständigt galet. Och galen är denna färgkombinationen. Faktiskt är strumporna precis så självlysande som de ser ut. Det gör ingenting för dessa ska jag ha på mig när jag sover. Fryser nämligen alltid om fötterna då och med dessa starka färger behöver jag troligen inte tända om jag stiger upp mitt i natten.2 kommentarer:

Mia sa...

Hej Annelie!
Tack för komplimangerna- ja bloggen har väl lite barnsjukdomar än så länge, men jag lär mig hela tiden.
Hyperlänkar gör du genom att markera texten där du vill länka (när du skriver inlägget), sen klickar du på den där bilden med en jordglob med pilar runt, och skriver in URL:en du vill länka till i rutan som kommer upp.

Mia sa...

Yezz- det gick ju finemang! Med länkarna alltså! Vad bra, kul att få agera bloggexpert, det hade jag inte kunnat drömma om ;-)