tisdag, mars 07, 2006

Nästan som innan

Det gick betydligt fortare att fixa till sidan än jag trodde så att den blev läslig igen. Denna gången visste jag vad jag skulle göra och framförallt hur. Allt har inte blivit som jag vill och vissa saker får nog bli som de blev även om det sticker i ögonen på en perfektionist. Men det får jag väl tåla.

Det går framåt med lilla sjalen i påfågelsmönster. Inte så fort men dock. Den observante ser att det blev varianten på stickor 3,5. Den såg trots allt bäst ut. I förvirringen med alla froggarna hade jag inte skickat denna till de sälla jakt- markerna. Kom förbi de förhatliga 10 cm för en tid sedan så det verkar som om det faktiskt ska bli en "liten sjal i påfågelsmönster".

Någon som ser vad det här är? Äntligen har jag varit tillbaks i skolan och fått hämta hem min strumpstickning i brons. Mycket arbete återstår innan skulpturen ser ut som jag vill men nog kan man väl ändå ana vad den föreställer?

För den som undrar kan jag berätta att detta verkligen varit en livs "levande" stickning. På bambustickor nr 4 och i ett marinblått akrylgarn. Det brinner bra och kvar i det som varit en kletig blandning av tennisgrus och gips är, efter bränningen, bara ett tomrum i en hård och tung form. Det är i det hålrummet flytande, hett brons sen hamnar.

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Nä att den var i brons kunde jag inte gissat! Skoj idé!

Gita sa...

Din sjal ipåfågelmöster ser ut att bli jättefin. Stickningen i "brons" är superläcker! Vad kul det skulle vara att ha en sådan.

Tina sa...

Påfågelsjalen blir jättefin! Jag älskar det mönstret, men varje gång jag har gjort det har jag fått göra om minst 4 gånger, det blr alltid fel antal maskor, hur mycket jag än räknar och tänker (kanske just därför?) Men sedan så har allt helt plötsligt löst sig, och det blir jättebra!

Skönt att höra att du kommit till det stadiet i stickningen nu :)

Annelie sa...

Löst sig och löst sig är kanske för mycket att säga. Hur jag än bär mig åt och hur noga jag än tycker att jag är så missar jag alltid någon maska vart 3 - 4 varv. Därför känns det otroligt bra de gånger alla maskorna faktiskt är med. Men skam den som ger sig, det ska bli en sjal!

Fru Babsan sa...

Häftigt! En bronssticking. Jättesnygg tycker jag.