torsdag, mars 30, 2006

Willkommen, bien vennue, welcome...

...dida di dadada dida.... happy to se you... åh... den var så bra. Visst, ja... jag tar det från början.

Sammandrag: tisdag = födelsedag. Morgon: väckning, sång, presenter, underbar bukett blandade tulpaner och besked om att vara ombytt på onsdagen när mannen kommer hem från jobb. På dagen: till skolan, ateljésamtal med MA, hem, skriva om vissa stycken om mina verk. Kväll: mumsig middag, dessert, slapp disken. Yes! Jobbade som en gnu för att få ihop det sista på ansökningarna.Presenterna!

Vilken lycka!
Onsdag: postade ansökningarna. Mera lycka! Skola förmiddan - kul. Hem, lunch, lite sömn. Sonen hem. Mamman försökte lura. Dottern hem. Mamman vill men kan inte lura. Man hem. Går definitivt inte att lura.

Iväg med bilen. Ut på motorvägen. Var så god och välj: Max eller MacDonken. Vá? Max, då! Nära hem. Snopet. Var det inte mer? Joooo! Mätta. Iväg med bilen. Mot Helsingborg. Förvirringsrunda. Parkering. Stadsteatern. "Cabaret"!!!


Hur mycket lycka kan man klara på en dag? Vilken föreställning. De är så himla bra. Har du möjlighet, gå och se den! Fick ståpäls emellanåt. Både för skönsång men även för en ganska ruggig scen. Jag säger bara "stöveltramp", *ryser*. Sonen gillade föreställningen, dottern var självlysande och både mannen och jag ganska tagna av den allvarliga undertonen.


Raringar i rabatterna, snödroppar och hyacinter. Kolla knopparna!Våren är här på allvar. Rabatterna innehåller nu även blommande krokus och scilla. Mini-påskliljorna står i knopp och på de vanliga påskliljorna är bladen nästan helt uppvuxna. Men mest förvånande av allt, jag hittade ca fem cm höga tulpaner! Det känns tidigt. Sötast för tillfället är den här lilla skönheten. Har fått för mig att hon heter Snöklocka men säker är jag inte. Vänder man blomman och tittar in i den får man se något sällsamt vackert! Jaaa, jag älskar våren!


På stickfronten? Några varv har det blivit på min mistake rib-halsduk. Funderar däremot starkt på att frogga den röda sjalen. Glittertråd är ett jäkla skit till att leva ett eget liv. Och rätstickningen blir inte snygg heller. Jo, det får nog bli en repris på det här....

Ha det bra alla!1 kommentar:

Tina sa...

Grattis i efterskott! :) Vilka fina presenter, garnvindan och nystmaskinen inser du snart att du inte kan leva utan! Men den finaste presenten tycker jag var snödroppen, tänk: vår! Tack för att du la upp fotot, nu vågar jag tro att det kanske kommer hit så småningom (även om det snöar idag igen...)