torsdag, augusti 23, 2007

English version here.


Har så många "vill göra" att jag känner mig splittrad mellan dem och allt beror på senaste leveransen från Garnkorgen.


"Ljus Karamell" och...


..."Karamell Kose", en av dem kommer att sluta som en Argosy.

Men först måste jag avsluta ett par blivande julklappar. Stickade en dödskallemössa till Sonen i vintras och nu tycker jag att han behöver ett par matchande vantar.

Höger vante, fram...

... och baksidan med hans initialer. Detta är det första paret vantar jag stickar och än så länge är jag helnöjd med dem.

Jag måste också bli färdig med denna. Efter att ha repat up första försöket med "Highland Triangle Shawl" dök jag ner i stashen och kom ut igen med en kon grafitgrå ull från Klippans Yllefabrik. Det är mjukt, luktar gott och är skönt att ha i händerna.

Inte lätt att föreställa sig vad detta är men ni får tro på mitt ord.

Och något har också kommit av stickorna. Raggsockar till mig.

80 g Novitas Sjubröder, färg 823, och 4 mm stickor. Jag stickar alltid kortare skaft så fast det är storlek 40 - 41 (ni kan kalla mig "Bigfoot") gick det inte åt så mycket garn.

Har glömt att visa den här lilla väskan. Bonus-Dottern sydde denna för en tid sen och den är alldeles perfekt till mindre projekt. Jag hoppas snart på en storasyster också!

3 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Hätiga döskallevantar! Hmmm...ger mig en idé. Yngste sonen (ej längre väldigt ung) vägrar vantar. "Har inte använt vantar sen ja va tie!" Kanske går det bättre om jag stickar ett par med Iron Maiden på???

Eva sa...

Hej!
Nya domäner för mig...har tagit upp
stickning igen efter många år.
Och hamnade här! Och såg "karamellgarnerna"!!!! Vad får jag tag på dem? Har sökt men inte funnit. Fel språk?!
Häftiga vantar! Hade min son varit yngre så!!

Annelie sa...

Eva!
Om du googlar på Östergötlands Ullspinneri hittar du "Karamellerna" hos flera säljare. Själv köpte jag mitt hos Maria på www.garnkorgen.se.
Skiftningarna är ganska "snabba" men till en Argosy funkar det ganska bra. Till en sjal hade jag däremot föredragit ett garn med mer avstånd mellan de olika nyanserna.
Lycka till med stickeriet!