torsdag, augusti 09, 2007

Ett ämne nära förknippat med stickning är för mig te-drickning. Jag älskar te! Men det måste drickas ur precis "rätt" mugg. Denna kan i praktiken ha vilken färg eller form som helst men den måste definitivt uppfylla två kriterier. Den ska vara stor och tunn!

This is how much I think the perfect tea mug should contain.

Sedan min sista favoritmugg förolyckades för några år sedan har jag fått hålla till godo med ett fullt acceptabelt substitut. En stor, knallgul mugg som är något för tjock i godset. Men utan diskmaskin har omvårdnaden blivit i brutalaste laget för att få den helt ren med följd att muggens vara börjar sjunga på sista versen.

Vet inte hur länge jag har hållit på att leta efter nya muggfavoriter. Att det var innan den senaste favoriten tappades i golvet är jag helt säker på. I alla shoppingcentra, affärer eller boutiqer jag besökt har jag letat. Och oavsett de legat i Stockholm, London, Berlin,
Helsingborg eller lilla Hyllinge har de alla haft en sak gemensamt - ingen perfekt mugg!

För ett par veckor sen åkte familjen på en liten utflykt i närområdet. När vi var i närheten av Höganäs fick jag infallet att vi ju kunde svänga inom fabriksförsäljningen. Bara för att kolla - i år igen. I nya, tjusiga lokaler med produkter även från bland andra Iittala, Rörstrand och BodaNova delade vi på oss för att söka av området. Efter en stund återvände Mannen som den borne jägaren med sitt byte. En styck perfekt mugg i högsta hugg! Det svåraste därefter var att välja färg men det slutade med den mörkt grå som passar bra till den mörkt grå matservisen vi redan har - från IKEA.

And this is my new mug (plus three more). I state at this comparison I just could have used the half a litre measure for my tea but it wouldn't be very charming.

Vid en jämförelse konstaterade jag att jag lika gärna kunnat dricka ur halvliters-måttet. Men det skulle inte kännas lika charmigt.

Äntligen är många års sökande över!


1 kommentar:

Fosco sa...

Så härligt att du bloggat lite igen!

Mm, de där muggarna är riktigt bra, även till frukostkaffe :)