måndag, januari 21, 2008

"Juno" grows slowly.

"Juno" växer sakta. Vet inte hur många gånger jag har fått backa och sticka om i den mer mönstrade delen. Har otroligt svårt att hålla koncentrationen uppe just nu och allting tar mycket längre tid. Eftersom jag har tidspress på denna räknade jag igår efter hur mycket jag måste sticka per dag för att hålla schemat. Resultatet blev 5,5 cm. Och då har jag inte beaktat att "mönsterdelen" tar mycket längre tid. Det känns lite i mesta laget men det är alldeles för tidigt att ge upp.

Jag har upptäckt att jag har en tendens att falla för modeller som tyvärr är ganska tråkiga att sticka. Så även "Juno". Därför är det en större glädje när jag får skifta till något som får funka som morot. Som "Dragspelsbaskern" till exempel.


Hade stickat ungefär hälften när jag upptäckte att den blev väl liten. Kollade masktätheten och såg att den låg i underkant. Gjorde provlappar - igen - och jämförde mellan 3 mm och 3,5 mm. Masktätheten blev bättre med 3,5 men jag gillade resultatet bättre med 3 mm så då började jag om med 10 maskor extra istället. Det verkar inte ha räckt för mössan ser inte så baskeraktig ut på mig. Som tur är finns mindre huvud i närheten och denna är så rolig att sticka att jag gärna gör om det igen. Då ska jag också försöka få till ökningar och minskningar lite snyggare.

2 kommentarer:

Agneta sa...

Håller fullständigt med om dragspelsbaskern. Den rolig att sticka. Har redan gjort två som försvann och sitter nu och funderar på ännu en.

Fosco sa...

Baskrarna har en tendens att töja sig en del såfort man använt dem litegrann, har jag märkt. Min var lite för tight när den var ny, men nu sitter den perfekt.