onsdag, mars 05, 2008

Rapport från Stockholm och Syfestivalen - dag 2

Efter en stärkande natts sömn och en god frukost lämnade jag hotellet strax efter tio. En promenad på ett par hundra meter sen var jag framme. Med tanke på att mässan hade öppnat kanske en kvart tidigare blev jag mäkta imponerad av de långa köerna vid entrén. Men som medlem i Sticka gled jag bara förbi, hängde in jackan i garderoben och vid informationsdisken fick jag, av engagerade Stickamedlemmar, min "biljett" in med tillhörande vit pappkasse (tack, Sticka!) innehållande årsmötesinfo och present. Måste erkännas att man känner sig lite "VIP-ig" av att bara gå förbi en väldigt lång kö på det viset. Ännu en fördel med medlemskapet!

För att inte riskera missa någon utställare jag verkligen ville hälsa på hade jag redan hemma gått igenom utställarförteckningen, skrivit upp de som intresserade mig och kryssat i dem på översiktskartan som fanns att skriva ut. Jag hade också kollat igenom vad jag speciellt ville titta på och skrivit det på samma lista men jag får erkänna att jag blev så pass exalterad över allt garn att jag glömde bort att kolla just den delen av min lista. Trots det lyckades jag faktiskt pricka in de flesta av mina önskningar.

Redan innan Stickas årsmöte började klockan tolv hade jag lyckats få ihop alla de här godsakerna.

Från vänster till höger:
Evilla förgarn från UlloMera.
Ombréfärgad två-trådig ull från Ullcentrum.
Sockgarn med bambu från Opalgarn.
Vanligt sockgarn från Opal.
Jak-garn från Lienes Design.
Noro Silkgarden Lite från Svalan.
Lite mer sockgarn från Opal.

Om jakgarnet läste jag på någons blogg, tack för tipset vem du än är! Det ska vara otroligt varmt, torka snabbt och är extremt mjukt efter tvätt. Mjukheten kunde jag själv konstatera eftersom Lienes hade en uppstickad tröja som man kunde känna på.

Från vänster till höger:
Enfärgat sockgarn från Opal.
Sockgarn med bambu från Opal.
Kiddy mohair och Online Cocoon från Lienes Design.
Längst fram:
Eko Strand, entrådig ull, i färg ljus ramslök (bara namnet är vackert) från Ateljé Huskroken.

Kiddy och Cocoon blev tillsammans med en 6 mm rundsticka min hotellstickning. Det var den som skulle stilla mina abstinenser och det funkade fint. Nu blev inte de problemen så överhängande eftersom jag var otroligt trött på kvällarna.

Underst:
Ännu mera sockgarn, Trekking Handart, färg Jamaika, från Skulsta Konsthantverk.
Överst:
Entrådig Softblend, färg Mandel, från Färgkraft.
Tycker det är underbart med inte bara vackert garn utan även vackra namn på dem. Det tillför ännu en dimension att man tar sitt garn på sådant allvar att man även tänker på namnet.

Inför årsmötet hade peppat mig själv så att jag inte skulle vara så blyg utan gå fram och presentera mig för de bloggare jag kände igen. Nu var de inte så många men jag stötte på Marianne, Cina, Mia & lilla Vilja, Sanna och Jennie. I vimlet såg jag även andra bloggkändisar men de var puts väck när jag skulle söka upp dem. Har förstått att en hel del vars bloggar jag troget besöker var på mötet men jag har svårt att känna igen folk även om jag sett dem på bild.

Efter mötet och det fina föredraget, "Stickning och kvinnoidentitet på Färöarna under 1900-talet", av Osva Olsen
gjorde jag sällskap med Jennie till Stick utStadsmuséet. Trevligt, trevligt. När människor är lika lättpratade som Jennie smittar det och jag kan knappt hålla snattran och av blygsel finns inga spår.

Träffade på Maria där hon stod och sålde garn och det blev mer pratat med henne då än det blev på fredagen när jag fortfarande var bedövad av de chockartade upplevelserna i Stockholms-stressen. En sak jag skulle köpt vid fredagens besök hos henne var blockningsvajrar och jag hade tillfälle att gå med till Marias Garn efter stängningstid på museet men jag var helt urlakad och återvände till hotellet i stället. Det var nog en väldans tur. Har ingen aning om var jag skulle gjort av en meter långa vajrar för inköpen skulle bli ännu fler men mer om det - i morgon.


6 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Vilken härlig garnskörd!

Sanna sa...

Klart du skall prova att färga!! Tack för de fina kommentarerna om min färgning idag.
Trevligt att träffas i helgen. Hoppas att vi kan ses framöver igen.

Emma säger: sa...

Ja, stickning och CD-bok är en bra kombination! Stickmarkörer har jag funderat på ett tag, nu ska jag skaffa det! Tack för titten:-)

Heldri sa...

Vilka härliga garner du införskaffat! Jag är så avundsjuk på alla er som kom iväg till syfestivalen... Men nästa gång ska jag minsann åka och förlusta mig jag med!

Du hade en väldigt trevlig blogg förresten, det var första gången jag hittat hit och det fanns mycket intressant att titta på!

Cina sa...

Jag blev jätteglad av att du kom fram och sa hej. Det är alltid kul att få ett ansikte på dem vars bloggar man följer. :)

Och vilken garnskörd! Härligt!!

Boel sa...

Vi måste ha varit på samma ställe samtidigt, jag var också där på lördagen strax efter öppningsdags. Så synd att jag inte visste hur du ser ut hade gärna velat säga hej och ge dig en kram. En annan gång hoppas jag på!
Du hittade verkligen fina garner, jag måste ha varit blid när jag var där.
Kram
Boel