måndag, januari 26, 2009

"Dessa bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!"


Det känns helt oförtjänt men jag har faktiskt fått en utmärkelse av rara Gita, tack snälla! Skickar inte vidare eftersom antalet bloggar jag följer blivit ännu fler sedan förra utmärkelsen jag fick. Att välja ut några få favvo-favvosar känns därför helt ogörligt och jag har bara träffat på gulliga människor överallt så känner du att du är en av dem (vad annars?), var så god och förse dig med en styck utmärkelse!

Trots långt stillestånd på egna bloggfronten är jag aktiv med stickor och garn. Som jag redan nämnt följer jag händelserna hos många av er och lämnar ibland ett litet livstecken ifrån mig i kommentarsfältet. Ynkligt kan tyckas och det är det väl också men lusten att visa egna alster har legat på sparlåga. Inte har det gjort saken bättre att jag fått någon form av "för-stoppning" (någon mer än jag som fattade den långsökta garnsyftningen, ibland är jag mer rolig än jag själv står ut med.) Ungefär 80% av påbörjade projekt har antingen övergått i UFO-stadiet eller blivit så "obra" att jag bara lagt undan för att slippa se eländet. Inte kul! Speciellt inte när jag imponeras av det ena efter det andra som åstadkommits på andra håll. Ni är ju så grymt skickliga!

Gjorde en
lista över mina mål med stickningen för 2008. En enkel återkoppling låter så här:


1. Sonens Durrow ligger fortfarande och väntar på att froggas. Gav upp den när ungen växte förbi mig (han är nog runt 175 cm nu) utan att växa alls på bredden. Med hans kalufs skulle han i ribbad tröja bli alldeles för lik en tops. Inte kul - för honom.

2. Dotterns tröja har vandrat från en Arbor, till en Tangled Yoke Cardigan , till en annan kofta, till en Lotus Blossom Tank, till en annan kofta igen. I UFO-högen ligger bakstycket till "en annan kofta" och ser uttråkat ut. Då har vi något gemensamt.

3. Cherry är fix och färdig men skamligt nog fortfarande obloggad och oravelryad. Kan tillägga att hon även är oanvänd. Härligt mörklila garn ihop med två olika limefärger - det är snyggt - men lime är inget för min hudfärg. Attans! Istället för att bara se allmänt vinterblek ut liknar jag något mer - dött.

4. Vantar har jag stickat - nästan - två stycken. Alltså nästan ett par. Den ena blev alldeles för lång och trång i "påsdelen" och fattas fortfarande en tumme och den andra blev helt enkelt bara förvisad (också utan tumme) när jag insåg hur olika de blev. Har bestämt att de ska repas upp för jag gillar verkligen garnet men motståndet mot ännu en upprepningsövning har inte gett med sig.

5. Strumpor har jag stickat några par. Däremot mäktade jag inte med att hålla takten i StickaMeras sockklubb, särskilt sen jag började jobba. Har därför tills vidare avstått klubbdeltagande 2009.

6. Mönster med pärlor har jag tittat på många gånger. Har köpt en del pärlor i nya färger även om jag kanske haft tillräckligt för några projekt i gömmorna. Att sticka med dem planerar jag fortfarande.

7. Sex sjalar förfärdigades under året. Några till blev påbörjade men är ännu inte klara. Störst bedrift var att få till helvetessjalen. Emellanåt var underhållningsvärdet likställt med en förlossning. Inte riktigt kul förrän efteråt.

Jag har också stickat mössor, baskrar, en uppsättning babykläder, halsdukar och pulsvärmare. Jag har till och med virkat en scarf-aktig liten historia. Återkommer om detta inom en "lagom" framtid och ska då också berätta om alla mina WIP-UFO:n. Vilka som är vilka vet jag knappt själv men många är de. Nu ska jag göra det jag skulle gjort från början: betala räkningar. Äntligen!

Ha det bäst!1 kommentar:

Malin Prumell sa...

Hej Annelie!
Det e Malin Prumell, vet du vem jag e?, ledtråd Munka Ljungby!
Kom att tänka på dig häromdagen och ditt stickeri."Tänk om hon har kvar sin blogg". Det tar vi reda på och JA det har du.
Själv sysslar jag oxå med stickeri och virkning. Virkar mössor och amigurumis. Har stickat ett par raggsockar med hjälp, svårt tyckte jag. Nu stickar jag en sjal, en trekant, vet inte om den blir bra. men man måste ju försöka.
Hör gärna av dig. Min mailadress e: m.prumell@live.se
Kram Malin