tisdag, februari 03, 2009

Hurra, hurra, hurra
för bloggen fyller 3 ida´!Tänkte dagen till ära passa på att göra en genomgång av pågående projekt. När jag för tre år sedan började blogga var jag den trogna, strävsamma typen. Kan nästan önska att jag var det idag också för då hade förmodligen ett och annat blivit färdigt. Men under tiden som gått har jag blivit en så kallad spontan-stickare (låter bättre än hopp-jerka) och med alla nya intryck som välter över en finns det bara mer och mer som verkar roligt att sticka. Det är prövningar man får bära för samtidigt har jag oftast den stora "oturen" att det inte finns något passande garn på lager. Stackars mig!

Då så, utan inbördes rangordning, här kommer de:

1. Pendlingsstickning: Weaver's wool mini shawl nr 2 i tunn, handfärgad merino-cashmere från Eva i Stäket.

2. "Nästan där" eller "Jag bryr mig inte om vilket"-strumpor i egenfärgad Fabel, resterna efter de här. Garnet tog slut när fötterna nästan var färdiga (stickar dem parallellt nerifrån och upp). Nu ska jag bestämma om jag verkligen inte bryr mig om vilket och således stickar klart strumporna m
ed annat Fabel-garn eller repa upp, börja om och sticka tå och häl i annat garn.

3. April May's i grafitgrå Drops Alpaca. En halv kvar.


4. Swallowtail nr 2, syster till denna men i annat garn, vilket minns jag inte just nu. Ska börja på liljekonvaljmönstret.

5. Log Cabin socks till Sonen i militärgrönt, billigt 7bröder garn. Villade bort mig i flätmönstret, fattar fortfarande inte varför, men jag ska repa upp en bit och sticka vidare.


6. Weaver's wool mini shawl nr tre. I förgarnsrester från "Wwms" nr ett som är väldigt välanvänd men fortfarande obloggad.


7. Basker efter eget mönster i egenfärgat, rödmelerat, Kilafors ullgarn.

8. Sampler Shawl från Victorian Lace Today i grön entrådig ull från Kampes. Köpt hos min favvo-affär på Internet, Maria är alltid lika hjälpsam och otroligt snabb med leverans
erna. Me like - både hjälpsamhet och snabbhet! Jag gillar garnet också, faktiskt älskar jag den gröna nyansen! Den känns däremot inte riktigt rätt för detta mönstret så jag ska förmodligen repa upp och hitta ett mer passande.

9. En Lace Ribbon Scarf i batikfärgat, ljusgrönt bomullsgarn som jag köpt
i arbetsterapins affär på Sjukhuset i Ängelholm.

10. Roligast just nu: "Islandströja"
efter ett danskt mönster i garn från Klippans Yllefabrik som är underbart att sticka med. Tvåfärgsstickning igen och fortfarande har jag inte lärt mig att sticka med en färg i varje hand men det får ta den tid det tar med evigt fipplande. Tröjan är ursnygg och jag hoppas att den blir riktigt bra.

Efter denna harang sitter jag med en kvardröjande, gnagande känsla av att det finns fler saker på WIP-listan. De dyker säkert upp någonstans, någon gång på bloggen, även om de varit frånvarande just idag.


Som avslutning kan jag visa något som faktiskt är dokumenterat, Sally-flickan
s February Baby Sweater med matchande mössa. Eftersom det är så länge sedan ett FO visades här bjuder jag på flera bilder.


Mönster på mössa finns här. Jag skippade knappen. En söt men säkert väldigt obekväm detalj för ett litet babyhuvud.


Mönster:
Elizabeth Zimmerman

Garn: 3 nystan Debbie Bliss Rialto DK, färg 2302
Stickor: 3,75 mm Addi rundsticka men stickad fram och tillbaka.
Storlek: ca 62 cl
Påbörjad: 2008-11-14
Avslutad: 2008-11-17
Hot or Not: En bedårande söt kofta! Tyckte däremot att den var onödigt meckig att sticka. Dumt nog gjorde jag inga noteringar om hur jag hellre hade velat göra men det kan jag göra nästa gång. En så här söt kofta kan man nämligen sticka flera gånger.
Tror att färgen är mer lik den här bilden.
Edit: Oj, vad man kan minnas fel. Det här är mer likt!
De söta knapparna, utvalda av Dottern, passar perfekt till.I kväll fortsätter födelsedagsfirandet med lite stickning, en stunds läsning i en lovande bok och kanske, kanske lite sånt här...3 kommentarer:

Boel sa...

Grattis på bloggfödelsedagen!!

Härlig blandning du har på listan av saker du pysslar med. Jag tror att vi i längden mår gott av att följa lusten i det vi stickar även om egot får sig en skjuts när man gör något färdigt. Bebiskoftan och mössan du gjort är ljuvliga!

Tack för kommentaren hos mig, det värmer precis so alltid!

Kram
Boel

Gita sa...

Stort Grattis till loggfödelsedagen!

LenaL sa...

Grattis!

Tror klart på att ha mycket på gång samtidigt, har ju inte en chans att tröttna då. Men visst är det vissa saker som får vila mer än andra :-)

En sån ljuvlig kofta med tillhörande mössa, helt bedårade båda två.

Ha det så jättegott!