torsdag, oktober 22, 2009Stickholm, ooops, Stockholm var intensivt och fantas
tiskt kul. Stan visade sig från sin allra bästa sida i underbar höstskrud. Jag tror knappt jag har kommit ikapp mig själv efter alla intryck och upplevelser trots att jag besökt de flesta platser en, två och ibland tre, gånger tidigare. Kära Systrarna var de mest tacksamma reskamrater man kunde ha. Det hade jag aldrig kunnat ana under tiden, för så länge sedan, när vi som mest pucklade på varandra med knutna nävar.

De här två hjärterara Systrarna ställde upp på alla mina infall och idéer och mest fantastiskt av allt, redan på fredags- morgonen stod vi och frös i snålblåsten utanför mässan i Kista, 40 minuter innan dörrarna öppnades. Väl där inne gav de mig fullständigt fria tyglar så jag kunde frottéra mig med det ena ljuva nystanet efter det andra. Emellanåt sprang vi på varandra och passade då på att kolla av läget och min oro var stor vid varje tillfälle för att de skulle ha urtråkigt men icke, sa Nicke, glada miner vid varenda möte. De är fina, de däringa två!

Och när vi nu är inne på finingar, kolla, kolla! Jag har köpt garn igen. Jag har till och med köpt mycket garn igen och jag går och klappar och tittar på det och tycker att ull luktar bäst i hela världen (ja, efter bebisar, förstås). Det fyller mig med glädje lika direkt som när jag lyssnar på den här.Gick ut lite lätt och första inköpet blev "bara" en härva
handfärgat strumpgarn hos Stäket.
Det är så fint att
jag suckar när jag ser det.
Nästa besök gjorde jag hos Svalan. Och då började jag
gå fullständigt amok. Två maffiga härvor finskt ullgarn
i rostiga nyanser...... och en härva handfärgad grön av samma sort.Sen blev det bara "värre". Vid stoppet hos Ullcentrum
köpte jag mönster till en ursnygg poncho och
två härvor entrådigt, en lila och en......grön.Även Lienes Design fick påhälsning. Här tankade jag fyra
nystan yak-garn som ska få komplettera de fyra som redan
bor hos mig. Har lite vaga idéer om vad de ska resultera i.
Har man sedan chans att köpa angoragarn till schysst pris
får man givetvis passa på. Lite marinblått och lite......svart. Pulsvärmare eller gosiga mössor?
Allt är möjligt!

UlloMera ska sluta sälja "Pirkkalanka" och sålde ut.
Resultat: två härvor ljungfärgat och...
...två härvor purpurfärgade plus...
...en härva entrådig Evilla i... lila.
Slutligen, det allra, allra bästa!
Vålberggarn från Wåhlstedts. Här i färgen
"Björnmossa". Jag menar, det säger väl allt?
Hade jag inte redan blivit kär skulle jag blivit det när ögonen
föll på den här raringen. "Midvinterros". Säg det gärna högt,
"Midvinterros". Hur poetiskt kan det bli?


Efter ett snabbt köp av de bästa stickmarkörer jag träffat på hittills avslutade vi besöket i Kista ganska precis två timmar efter att vi klev in genom dörrarna. Då hade Systrarna haft tid att fika också men det förstår ni säkert av ovanstående att det hade inte jag. Glada, nöjda och mycket tillfreds lämnade vi den nu överfulla mässhallen för att dra ut på nya äventyr. Ja, det förstås, först fick hotellet en blixtvisit för att tryggt lämna av mina nya vänner.

Efter tre övernattningar bar det hemåt igen. Har ännu inte börjat härva upp det nya garnet. Försöker hålla stånd för att hinna göra färdigt något eller några av de pågående projekten. Påbörjade en Percy-sjal för att ha med som Hufvudstads- stickning och den har jag stickat vidare på. Ett tag. Men nu har jag slutligen resignerat och insett att det här inte funkar för mig. Om mönstret är avigt eller det kanske bara är jag, jag vet inte? Resultatet tilltalar mig inte alls så jag får fundera över om jag ska repa upp lite och fortsätta med eget påhitt eller repa upp hela midevitten.

Sen har jag en lite barnmössa också som jag trixat med men inte heller den känns riktigt lyckad i nuvarande version. Får även ta en fundering över dess framtid. Det är vid tillfällen som dessa när allting bara skiter sig med stickeriet som jag funderar över varför i helvete jag har så mycket garn. Men så tittar jag lite, klappar lite och sticker näsan i ett eller annat nysta och plötsligt har jag återkommit till mina sinnens fulla bruk.

Ha det gott alla!3 kommentarer:

Anna sa...

Vilket underbart inlägg, jag fick mig ett gott skratt åt dina härliga garnköp! Grattis till finfina garner!

Gita sa...

Två timmar!!! Och du lyckades handla allt detta. Jag är imponerad!

Medea sa...

Men hjälp vad mycket vackra garner!! Ljuvliga färger.