söndag, februari 07, 2010

...


Ny mössa. Till mig.

Vilket innebär att jag måste sticka en annan sjal eller halsduk eftersom den jag oftast använder inte passar till nya mössan. Vilken tur att jag redan påbörjat en Haruni (Ravelry-länk) i näst intill samma lila nyans. Fast det är en ganska lång väg kvar och med tanke på att det är tunt garn och tunna stickor behöver jag sticka fler repetitioner av bladmönstret för att få till lämplig storlek på sjalen.

Tillbaks till mössan. Hoppas att Dottern känner för att "posa" när hon kommer hem så jag kan visa hur fin den blev. Lite detaljer kanske?

Mönster: "Molly" av Erin Ruth. Scrolla lite så finns där en pdf-fil att ladda ner. Mönstret stämde inte riktigt på några av avmaskningsvarven men det är inte värre än att man lätt kan fixa till det i slutet av varven. Det viktiga är att man får "ribbningen" att fortsätta med aviga och räta i rak linje uppåt.
Garn: 78 g Paksu pirkkalanka från Pirkanmaan kotityö köpt av UlloMera på Syfestivalen i mars -09.
Stickor: 3,25 + 3,75 mm strumpstickor och 3,75 mm rundsticka.
Storlek: En liiiiten aning för stor till mitt normalsizade huvud därför kommer jag inte att blocka den. Tycker egentligen inte att det behövs heller för maskorna har blivit jämna och fina i det stora hela.
Påbörjad: 2010-02-05
Färdig: 2010-02-07
Hot or Not: Jag är givetvis partisk i allra högsta grad men jag tycker att mössan är ursnygg. Att jag sen ser lätt lustig ut i den är givetvis inte mössans fel. Det här är ett mönster som jag sätter upp på min lista över snabbstickade projekt, bra att ha när man behöver få fram en present på kort tid.1 kommentar:

Sofia sa...

Vilken ursnygg mössa! Så enkel men ändå effektfull och elegant! Blir kalas ihop med sjalen! Sätt på en ljudbok så är sjalen snart klar i ett huj! :)
Kramis!