söndag, mars 21, 2010

...

Ännu sjuk. Ännu täppt i huvudet. Till och med tankarna verkar tröga. Började på ett par strumpor med nya rundstickorna igår. 60 maskor på 30 cm lång rundstic
ka var ingen hit. Hela resåren blev så utspänd att den inte hade någon elasticitet kvar alls. Repade upp och började om på vanliga strumpstickor och tyckte att mönstret "skevade" en del, det stämde inte riktigt men jag övertygade mig om att designern bara varit lite mer finurlig än vanligt. Fast till slut kändes det ändå för konstigt så jag läste om mönstret från början och insåg att saknades 6 maskor. Inte konstigt alls att det "skevade".
Gör om, gör rätt. På det igen med 66 maskor. Vanligtvis stickar jag båda strumporna parallellt men inte denna gång. Det kände jag mig ganska tacksam över när resåren var färdig, den blev väldigt vid. Läste om från början i mönstret igen. 66 m på stickor 2,25 mm. Djup suck!

Gör om, gör nytt. Projektet med det här mönstret läggs ner för tillfället och helt nytt påbörjas. Om jag orkar. Ska provar med "Interlocking Leaves" från Knitty i stället. Tå-upp socka på 2,5 mm strumpstickor i samma knallgröna garn. Ute skiner solen och fåglarna låter fullständigt skogstokiga. Jag vill ut och sniffa på våren. Nu!


Bild lånad från Knitty.com

Men just nu får jag nöja mig med gröna bladstrumpor.
Och det är ju inte det sämsta.
Väl?Inga kommentarer: