tisdag, mars 03, 2009Lägesrapport


Kroppen upp till ärmhålen är klar på den isländska tröjan.
Det gick ganska snabbt. Det som inte gick riktigt lika snabbt var att samla mig inför att sticka tvårfärgsstickning med strumpstickor för ärmarna. Trots att jag verkligen gillar tröjan tog det en god stund innan jag kom mig för att fortsätta. Till saken hör också att jag stickat de grå fälten mellan mönsterbårderna lite högre än vad mönstret sa. Detta eftersom Dottern bestämt deklarerat att hon inte vill riskera få en "magtröja". Plötsligt måste jag också försöka modifiera avstånden mellan bårderna på ärmarna och jag vill verkligen att allt ska bli rätt i första försöket.

Strumpstickor och tvåfärgsstickning var som jag misstänkte ingen hit för mig. Halvvägs igenom första mösterrundan gjorde jag ett försök med "magic loop". Betydligt lättare får jag säga och ännu lättare gick det när maskantalet ökat så pass att jag kunde byta till min 40 cm:s rundsticka istället. Nu är det riktigt kul igen men jag känner trots det viss bävan inför m
önsterpassningen vid skuldrorna. Tydligen har jag långt kvar innan jag är en "Fearless knitter".

Jag har vunnit igen! Rara Eva lottade ut tre priser på sin blogg och jag hade den stora turen att vinna precis det jag önskade mig, rött strumpgarn. Finfiiint är det men någon bild har jag inte. Kika i stället in hos Eva och kolla! Det är okej att bli lite avis. ;-)

De andra projekten på långa listan? Det är bara min Lace Ribbon scarf som vuxit. Den har fått ta tjänst som pendlingsstickning som ersättning för den tidigare. Tappade några maskor på sjalen och hann inte fånga upp dem innan de vandrade vidare när tåget knyckte till ännu mer i någon ojämnt svetsad rälsskarv. Nu har jag inte så väldigt stor lust att ta tag i den stickningen igen. Tur att den inte kommit sååå förfärligt långt. Men "Lace Ribbon:en" ser däremot ut som en lång tarm nu. Får hoppas på det vanliga undret efter blockning, när jag är så långt kommen.3 kommentarer:

petra.m sa...

Hej o tack för ditt inlägg hos mig:)Jag ska gosa allt vad jag kan med lite garn och längtar nu efter SiV som jag ska på om 3 veckor, kanske fler som är på väg?!:) Åh vilka söta baby kläder du stickat! Själv hålller jag på med en till mig själv, det är så himla fint mönster. Ha det så bra!!! Mvh Petra

Anna Malm sa...

Hej på dig ... du har blivit utmanad ... kolla in min blogg ... http://www.blogtown.se/blog.php?id=annaayaeos

Helena sa...

Förlåt att det tog lite tid att svara, hela familjen är däckad i magsjuka:( Kul att du gillar nålen!
Det går så bra att göra beställningar, du kan väl maila mig. Grattis får jag ju säga till att du får lön! Hoppas att du unnade dig något riktigt fint.