torsdag, april 16, 2009Dagens fortsatta presentation av småpryttlar gäller en av vinterns stickade mössor. Först ut är mössan till Mannen. Han ville bära runt en mössa i ryggsäcken att ta till vid eventuella tågförseningar till och från jobbet. Fast vintrarna i södern inte är överdrivet kalla med norrländska mått mätt (det vill säga allt norr om Skåne) drar även den mest förhärdade viking öronen åt sig i väder med minusgrader och vind.


Även här är det snälla Sonen som poserar. Mannens huvud är något större än Sonens så mössans storlek är av naturliga skäl mer lämpad för Mannen.


Lite ironiskt att det är en femti-plussare som är mottagare men han har mer än tillräckligt mycket av barnasinnet kvar för att det ska funka för mig.

Mönster: Elizabeth Heath-Heckman
Garn: Dubbel tråd av Lanett från Sandnes. Ungefär två nystan svart och till det en skvätt grått.
Stickor: 5 mm rundsticka + strumpstickor
Storlek: Ca 60-62 cm, i omkrets (nä, han har inte vattenskalle fast man kan tro det)
Påbörjad: 2008-10-19
Färdig: 2008-10-21
Hot or Not: Den är mjuk och go´och varm så det räcker och blir över för en så varmblodig person som Mannen. Tror bara han behövt använda den en gång i vinter. (Tack, Skånetrafiken!) En enkel och lättstickad mössa med riktigt snyggt avslut uppe på knoppen.
Visst är det en snygg lösning med avmaskningen?


Och därmed är dagens bloggövning över. Nu ska jag sticka på favoritprojektet i en halvtimme innan sängdags. Vart tar tiden vägen på kvällarna....?1 kommentar:

Boel sa...

Snygg mössa, jag gillar speciellt avslutningen uppe på huvudet!

Må så gott!
Boel