fredag, september 11, 2009
Om du bara vill läsa om stickning kan du scrolla neråt direkt. Under bilden blir det lagom att börja läsa.


Vad segt det är. Idag är första dagen sen en vecka tillbaks som jag är feberfri i varje fall några timmar. Feber, ibland ont i kroppen eller huvudet eller halsen. För sjuk för att jobba men nästan för frisk för att vara hemma. Förfärligt trött och ofta med en känsla av att luften inte riktigt vill räcka till och det har gjort mig lite nojjig emellanåt.

Mannen jobbar idag. Den stackaren hade innan dess varit sjuk i nästan två veckor. Ynkligare än mig men ändå inte så där jättesjuk som man har kunnat läsa om i tidningarna. Efter första veckan ringde han sjukvården som från början inte riktigt fattade att Mannen faktiskt inte ville ha vård utan bara ett läkarintyg eftersom det behövdes utfärdas ett sådant. Enligt dem innebär alla influensaliknande symptom att det är den "nya influensan" som hälsar på och de vill gärna slippa få påhälsning av dem som egentligen inte behöver det. Första gången jag vet som det utfärdats läkarintyg utan personligt besök och det tycker jag är riktigt smidigt så det ska de berömmas för. Och som sagt, idag jobbar Mannen.

Lite mer orolig blev jag när Sonen började bli febrig. Han blir ganska fort tät i lutfrören vid minsta förkylning och flera nätter har jag smugit upp och lyssnat på hans andning. Men som tur är har han har hamnat någonstans mitt emellan Mannen och mig på sjukdomsskalan. Snart hoppas jag att även han ska vara pigg och nyter igen.

Dottern har under veckan varit en klippa, som den enda friska i familjen. Trots skolgång och läxor har hon gjort inköpsrundor på Ica och köpt hem sådant som vi kanske skulle vilja äta. Hon har lagat middag och pysslat om, varit "taxi" när Bonusbror och hans sambo varit på bröllop, och trots smärtan som medföljer efter varje besök hos tandregleringen har hon tyat med oss. För det mesta. Jag är så stolt över min rara tös. Det är i sådana lägen man känner sig ganska lyckad som förälder.

Nya raggisar till Sonen.Mönster: Log Cabin Socks från "Handknit Holidays" av Anne Woodbury
Garn: Novita, 7bröder, mossgrön
Stickor: 4 mm strumpstickor
Storlek: 45 - 46
Påbörjad: 2009-08-23 (efter att första paret repats upp)
Färdig: 2009-08-31
Hot or Not: Det är ovanligt vackra raggsockar och eftersom Sonen burit dem så gott som varje dag sedan han blev sjuk verkar det som de är både varma och sköna. I och med detta paret har jag också lärt mig sticka flätor utan flätsticka. Vet egentligen inte om det går så mycket snabbare men det är skönt att slippa fibblandet med extrastickan.

Ha det gott alla! Och panika inte om influensan knackar på. Var däremot observanta och sök vård genast om ni får andningsbesvär. Sköt om er!
2 kommentarer:

Boel sa...

Skönt att ni är på bättringsvägen allihopa! Det är alltid kämpigt med en massa feber oavsett om det är ny influensa eller annat. Härligt att ha en dotter som ställer upp när det behövs, jag hoppas hon slipper bli sjuk.

Strumporna ser jättefina ut, jag har sneglat på mönstret flera gånger men än så länge har det inte blivit av.

Hoppas ni får en skön helg trots allt!

Anonym sa...

Aha det är därför som sonen inte varit i skolan ... Kan det månde vara detta jag &MIN som haft oxå??? Meeeen ingen feber här inte bara förkylning & huvudvärk & en oförklarlig trötthet ... Who knows ... man kan ju alltid hoppas ... kramisar Anna!!!!!