onsdag, januari 27, 2010

...

Det är gott att sitta inne när snöstormen tjuter runt knutarna. Att vara trött på snö är bara att glömma. Lika bra att gilla läget och tänka på att dygnet faktiskt har blivit ljusare bara man kommer ihåg att titta efter.

De här bilderna togs alltså inte idag. Sonen fick modella mina senast färdigställda småsaker i helgen. Han önskade sig ju en halsduk men jag kunde inte hitta en blå nyans som passade till hans döskallemössa, och nu är ju den här Mamman färgfacist och fixar inte
att färg skär sig om det inte är på precis rätt sätt. Återstod inget annat att göra än att köpa garn som räckte till både halsduk och mössa. Hade ändå ärende i Landskrona så jag tänkte passa på att titta in till en affär jag tycker mycket om men tyvärr hade de semesterstängt och öppnade igen två dagar senare.

Istället fick jag jobbigt nog försöka dra igång minnesbanken och skaka fram var någonstans jag hade sett att det låg en annan affär. Men tydligen hade jag övertrasserat den dagen, inga fler uttag fanns att göra så det blev en tur i stan på vinst och förlust. I sådana lägen försöker jag låta
intuition och försyn arbeta för saken så det var bara att släppa tankeverksamheten och ta mig fram på autopilot. Det lyckades och jag blev lika förvånad som alltid.
"Jogless stripes", vad kan det heta på svenska, ohoppande ränder?


Den här affären hade jag passerat förut, för länge sen när de inte hade öppet, och då kanske inte känt att det fanns så mycket för mig att inspireras av när jag kikade i skylten. Men eftersom jag ändå hamnade där så klev jag in och det är jag verkligen glad för. Vilka fina skatter det fanns att finna längre in i lokalen. Jag blev så glad när jag hittade Mirasol från Du store Alpakka som jag hade sökt efter tidigare på nätet. Sonen modellade ju när Cherry skulle dokumenteras och ville nästan inte ta av sig den tjejiga halsduken eftersom den var så mjuk och skön. Därför var det extra roligt att kunna sticka honom egna, goa plagg av detta underbara garn. Nystat kommer jag att hälsa på flera gånger om! Och känns tiden för kort för utflykter så finns ju alltid Internet.
Hallonrött, grafitgrått och mellangrått + Sonens
val av randning från en randningsgenerator.


1 kommentar:

LenaL sa...

Så härliga de ser ut, både mössa och halsduk! Och visst blir man varm och glad ända in i själen när ens ungar - eller andra nära och kära för den delen - vill ha något man gjort.

Ha det så jättegott!